Kunstgras Leggen? Tips en tricks thumbnail

Kunstgras Leggen? Tips en tricks

Published Mar 28, 23
4 min read
Kunstgras leggen: een slimme keuze. Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijk alternatief voor een natuurlijk gazon? Dan is kunstgras een uitstekende keuze. Kunstgras heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is een zeer geschikte oplossing voor wie op zoek is naar een mooie en praktische tuin.

Waarom kunstgras leggen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor kunstgras. Ten eerste is kunstgras heel onderhoudsvriendelijk. Het gras hoeft niet gemaaid te worden en heeft geen water nodig, waardoor u flink bespaart op uw waterrekening. Daarnaast is kunstgras het hele jaar door mooi groen en blijft het altijd even lang, ongeacht het seizoen. Bovendien is kunstgras ideaal voor mensen met een allergie voor pollen, omdat het gras geen pollen produceert.

Kunstgras leggen: hoe doet u dat?

Het leggen van kunstgras is geen ingewikkelde klus, maar het vergt wel enige voorbereiding. Zo moet u ervoor zorgen dat de ondergrond vlak en stabiel is, zodat het kunstgras goed kan worden gelegd. Dit kan bijvoorbeeld door het leggen van een laag zand en het aanstampen van de ondergrond. Vervolgens dient u het kunstgras op maat te snijden en op de juiste plek neer te leggen. Zorg ervoor dat het gras goed aansluit op de randen en dat er geen kieren ontstaan. Daarna kunt u het kunstgras vastzetten met haken of pinnen, zodat het op zijn plaats blijft liggen.

Kunstgras onderhouden

Hoewel kunstgras weinig onderhoud nodig heeft, is het wel belangrijk om het gras af en toe te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met een bezem of met een speciale kunstgrasborstel. Daarnaast is het belangrijk om eventuele vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, zodat ze niet in het gras trekken.

Kunstgras kopen

Als u overweegt om kunstgras te kopen, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het gras. Goedkoop kunstgras kan namelijk snel verkleuren of slijten, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent. Kies daarom voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras van een gerenommeerde leverancier. Zo weet u zeker dat u jarenlang plezier zult hebben van uw kunstgrasveld.

Conclusie

Kunstgras leggen is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een mooie en praktische tuin. Het gras vergt weinig onderhoud en blijft het hele jaar door mooi groen. Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras van een gerenommeerde leverancier, kunt u jarenlang genieten van uw kunstgrasveld.  
20160711_Nunspeet_Kunstgras de Veluwe_02

kunstgras laten leggen

kunstgras laten leggen? Kunstgras de Veluwe levert kunstgrasmatten aan particulieren en, als groothandel, aan bedrijven. Wij zijn gevestigd in Nunspeet, Gelderland, en zorgen voor een supersnelle levering door heel Nederland!

Contactinformatie

Kunstgras de Veluwe Industrieweg 14 8071 CT Nunspeet Gelderland T 0341-759252
Wij begrijpen als geen ander dat u graag uw tuin wilt voorzien van prachtig groen gras. Echter kan het onderhouden van natuurlijk gras een tijdrovende en kostbare klus zijn. Kunstgras biedt dan de uitkomst. Maar hoe gaat u kunstgras aanleggen?

Wij laten u zien hoe u op een eenvoudige en efficiënte manier kunstgras kunt aanleggen.

Stap 1: De voorbereidingen Voordat u begint met het aanleggen van kunstgras is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Dit betekent dat u de oude grasmat of bestrating dient te verwijderen. Vervolgens dient u de grond gelijk te maken en aan te stampen. Eventueel kunt u ook een laag van zo'n 10 centimeter zand aanbrengen. Deze laag zorgt voor een stevige ondergrond. Stap 2: De aanleg van de ondergrond Nu de ondergrond gereed is, kunt u beginnen met het aanleggen van de ondergrond. Dit doet u door eerst worteldoek over de gehele oppervlakte aan te brengen. Het worteldoek zorgt ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras heen groeit. Vervolgens dient u een laag stabilisatiedoek aan te brengen. Dit doek zorgt voor een stabiele ondergrond. Stap 3: Het leggen van het kunstgras Nu de ondergrond gereed is, kunt u beginnen met het leggen van het kunstgras. Leg het kunstgras uit over de oppervlakte en snij het op maat met een stanleymes. Zorg ervoor dat het kunstgras aan alle kanten iets over de rand valt. Dit kunt u later bijsnijden. Wanneer het kunstgras op de juiste maat is gesneden, kunt u de naden aan elkaar bevestigen met kunstgrastape. Hierdoor ontstaat er één geheel. Stap 4: Het instrooien van het kunstgras Nu het kunstgras op de juiste maat is gesneden en de naden aan elkaar zijn bevestigd, kunt u het kunstgras instrooien met kwartszand. Dit zand zorgt ervoor dat het kunstgras stevig blijft liggen en niet gaat verschuiven. Daarnaast zorgt het zand ervoor dat het kunstgras mooi rechtop blijft staan. Stap 5: Het opborstelen van het kunstgras Als laatste stap dient u het kunstgras op te borstelen. Dit kunt u doen met een harde bezem. Door het opborstelen zorgt u ervoor dat het kunstgras mooi rechtop blijft staan en er natuurlijk uitziet. Kunstgras aanleggen lijkt misschien een grote klus, maar met deze stappen kunt u het zelf eenvoudig doen. Wilt u liever het aanleggen van kunstgras overlaten aan een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.